Tillbaka på ruta ett - 2

Hälsporre. Hur skoj är det på en skala? Jo, väldigt tråkigt, jag har haft en i vänster häl sen början på 2005. Den gick nästan bort före graviditeten, men 19 kg extra gjorde att den kom tillbaka.

Nu börjar höger häl krångla på samma sätt. Ont när jag går upp på morgonen (läs: på natten när jag tar upp poppis) och nu börjar det göra ont på dagarna. Jag tänkte stämma i bäcken i tid, eftersom jag vet vad det handlar om, och gick till doktorn idag.

"Sluta bära omkring på din son." lät omdömet. Jag får inga anti-inflammatoriska medel eftersom jag ammar. Kortisonspruta i hälen är inte tillräckligt bra för att hon ska vilja överväga det, riskerna är för stora. Så det är bara viktreduktion och ingen bärning som gäller.

Men jag VILL ju bära på poppis. Jag har massor av snygga sjalar att använda. Jag tycker det är så mysigt med en liten bebbe i famnen som sitter så tryggt och fint så att han somnar. Jag trivs otroligt bra med det. Visst, det är tungt ibland, men då får han åka vagn en stund. En kvart eller så, tills han protesterar...

Så hon sa att då är det inte mycket att göra. Jag ska ringa en sjukgymnast och få ett träningsprogram så att jag kan ge mig lite självhjälp. Tills jag gått ner i vikt och poppis inte vill bäras lika mycket så får jag ha ont, helt enkelt.