Mobil

Vi är de enda i Stockholms innerstad som har barn och som bor i en lägenhet med tre meter i takhöjd. Eller? Det verkar iallafall så när man rekar mobilmarknaden.

Mobil = en grunka som bebisar tittar på. Den är oftast färgglad och har en massa små figurer på sig och dinglar ovanför bebisens näsa när bebisen ligger på skötbordet.

Men alla mobiler är gjorda för att hängas i taket. Möjligen finns det en och annan som kan sättas fast i kakel, i badrummet. Eller så kan man ha en som hänger ovanför spjälsängen. Men en som kan sättas fast på skötbordet, det finns inte. Så om man som vi har skötbordet i ett rum i lägenheten, inte i badrummet, kan man inte ha en mobil.

Jag blev arg, så vi åkte till IKEA. Där köpte vi en lampa för 69 kr. Den ursprungliga planen var att ta lampan - en vanlig ledad skrivbordslampa - och ta bort kupan och sätta mobilen där. Lampan har ju en tvingliknande sak längst ner och kan skruvas fast i bordet. På vägen ut såg vi dock värmeljushållare - pinne med en hängande hink - som var perfekta! Tre för 29 så vi köpte dem genast!

Lite pyssel senare så var saken biff!

mobil.JPG